A fogorvos válaszol

3 gyökerű 4-es fog

Jó napot!Tisztelt fog doktorok,hogy lehet hogy a felső 4-es fogam 3 gyökerű,az 5-ös 2 gyökerű.Ezért kellett némelyik fogamat kihúzni, mert röntgenen sem vették észre,hogy több a gyökér, amit kezelni kellett volna.szeretnék véleményt kérni!Köszönöm!

Válasz

Az esetek túlnyomó részében a felső négyesek kétgyökerűek, az ötösök egy gyökerűek. Előfordulnak ritkán olyan anatómiai sajátosságok, amikor több, vagy a szokásosnál kevesebb gyökércsatorna található egy fogban. Sajnos a hagyományos röntgenfelvételeken rejtve maradhat a számfeletti foggyökér, mert a kétdimenziós felvételeken a képletek egymásra vetülnek. Ilyen esetekben indokolt a 3D-röntgen készítése, amikor más szögből is lehetőség nyílik a foggyökerek vizsgálatára.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk