A fogorvos válaszol

4 ép fogat hagyjak lecsiszolni vagy implantáció

V. Edit

Tisztelt Válaszadó!

Nagyon bizonytalan vagyok és döntésképtelen. Felső fogsoromnál a 4 első ép fog megvan, jobb oldalon egy lengőhídon 3 pótlás koronával. És itt jön a problémám, bal oldalon 3 hete levették a koronát, alóla kihúztak 2 fogat hogy el van puhulva. Nem értek hozzá: hagytam. Igenám de itt jött az hogy a 4 ép fogat le kell csiszolni és egyben lenne egy fogsor. Viszont visszapörgettem hogy így veszítettem el az ép fogakat a koronákkal csiszolással. Azt szeretném kérdezni megoldható lenne-e másképp a bal oldalon a fogpótlás akár implantátummal, vagy csak ez a lehetőség van?
A választ előre is köszönöm

Válasz

Kedves Kérdező!

A fogak száma önmagában elég kevés információ. Ahhoz, hogy teljes képet kapjon, egy CT felvétel kell, és egy szájsebészeti konzultáció. Ennek keretében a szájsebész kolléga kiértékeli a maradék csont mennyiségét, hogy lehetséges-e az implantátumok beültetése, vagy azt egy csontpótló beavatkozásnak kell megelőznie.

Elméletben ma már szinte minden eset megoldható csontpótlással, és implantátumok beültetésével, de ehhez tudni kell az Ön esetleges háttérbetegségeit, szedett gyógyszereit, és pontosan a szituációt.

Köszönöm kérdését!

Dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk