A fogorvos válaszol

6-os fog húzása után

Tisztelt Doktornő/Úr!A mai napon kihúzták a bal alsó 6-os fogamat. Röviden ennyi történt: Vasárnap reggel az egyébként elvileg gyökérkezelt (megjegyzem 7 hónap után kiesett a tömés)fogam egy alma evés közben elkezdett fájni. Délután a fájdalomcsillapítótól elaludtam, majd mire felébredtem, a fájdalom a fogamban elmúlt, viszont feltehetőleg a gyulladás ráhúzódott az arcom bal felére. Ez hétfő reggelre esztétikailag szörnyű látvány volt, így felkerestem egy fogorvost, aki először kettétörte a fogam, majd probléma mentesen kihúzta. Ennek lassan 6-7 órája, de kisebb megszakításokkal lázas vagyok (38°), a duzzanat mintha lejjebb ment volna, a fog helye nem fáj, de érzem, vérzik. Antibiotikumot nem kaptam, előírásokat betartottam (paracetamol tartalmú fájdalomcsillapító, dohányzás – tejes dolgok – meleg dolgok kerülés, a fog nem szívása stb.), egy kicsit mégis aggódom. Illetve azt a tanácsot kaptam, nem végezzek fizikai munkát 4-5 napig, illetve ne hajolgassak, ez a kérés „jogos”?Kérem, írja meg véleményét, ez rendben van-e a tünetek alapján, meddig számíthatok fájdalomra, mik lehetnek a tünetek egy ilyen gyulladt fog kihúzása után?Előre is köszönettel, tisztelettel: S. Zsuzsanna

Válasz

Mivel lázas, ezért szükséges lenne antibiotikum szedése. Mivel ezt csak szakorvos írhatja fel, holnap keresse fel kezelőorvosát!

Az előírások, amelyeket kapott teljesen jók. Öblögetni sem szabad éstanácsos felpolcolt fejjel aludni. A szivárgás előfordulhat, de ha mégreggel is szivárog, ezt mindenképpen jelezze kezelőorvosának.

A fájdalom 1-2 nap után jelentősen csökkenni fog, az antibiotikum jelentősen gyorsítja a fertőzött fogak eltávolítása utáni regenerációt.

Mielőbbi jobbulást!

 

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk