A fogorvos válaszol

7 éves gyermek visszatérő gyulladt tejfog

Tisztelt Szakértő! Kérdésem az lenne, hogy mi a teendő, ha 7 éves kislányom jobb felső 4-es tejfoga be lett tömve, majd gyulladt dudor jelentkezett az ínyén, amiből nyomásra genny szivárgott. Visszamentünk a kezelőorvosunkhoz Ő kiszedte a tömést és nagyobb lyukat hagyva a fogon tisztulni hagyta. 1-1,5 hónap múlva ennek ellenére újabb gennyzacskó, majd újabb tisztítás. Az utolsó tisztítás óta kevesebb idő telt el min 1 hónap és a gennyes hólyag visszatért sőt nagyon nagy. Annak ellenére, hogy szájzuhannyal minden este alaposan kipucoljuk. (vérezni is szokott). Félek, hogy a gennyesedésnek komolyabb következményei is lehetnek a kislányom szervezetében. Előre is köszönöm: egy aggódó anyuka

Válasz

A gyulladás lokalizált, nem terjed ki kislánya egész szervezetére. Ha egyáltalán nem uralható a gyulladás, akkor a fog eltávolítása válhat szükésgessé.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk