A fogorvos válaszol

a csiszolt fog körüli érzékenység

Kedves doktornő!Köszönöm a tegnapi válaszát.Ma már valamivel jobban vagyok és szerintem nem lelki okai vannak a tüneteimnek.A lecsiszolt fogak körül továbbra is érzékeny az iny és be van duzzadva.Lehet-e csonthártya gyulladás vagy valami más ha tulságosan lecsiszolják a koronához a fogat.Szerintem valamit elszurhattak a fogaimon, mert elötte egyáltalán nem fájt egyik sem,a gyökérkezelt fogam körüli iny a legérzékenyebb.3 gyereket szültem,ha azt a fájdalmat el tudtam viselni,nem hiszem,hogy egy jól megcsinált csiszolás után ilyen rosszul legyek,mint ahogy voltam.Kértem az orvost,hogy csináljanak röntgent,azt mondta,hogy a gyulladás 1-2 nap után még nem kimutatható.válaszát előre is köszönöm

Válasz

A fogbélgyulladás röntgenen valóban nem mutatható ki. Az íny és a fogak érzékenysége személyenként eltér, és eltérően viseli meg a szöveteket a csonkpreparálás. Aemnnyiben ideiglenes korona nincs a fogakon, a fogpótlás elkészültéig fogai érzékenyek is maradnak, ez teljesen természetes velejárója a kezelésnek. Az ínyt javaslom, Betadine-nal átitatott fültisztító pálcikával tartsa tisztán, amennyiben nincs jódra érzékenysége.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk