A fogorvos válaszol

A dalacin mennyi idő alatt viszi le a gyulladást?

Kedves Doktornő,Doktorúr! Nekem körkoronám van.Sajnos az egyik fogam begyulladt alatta kb 1 hete.Először kezelgettem kamillával, és bevettem 2×1 cataflámot, és hatott.Most viszont szombaton nagyon elkezdett fájni, és ahogy kiáll a cataflam hatása /kb.5-6óra/újból be kell vennem,mert megőrülök,annyira lüktet.Ma elmentem délután a fogorvoshoz,megröntgenezte,írt fel dalacint 3×1-et és azt mondta,hogy csüt. vagy hétfőn menjek vissza gyökérkezelésre.A kérdésem, hogy mikor kezd hatni a gyógyszer,mert már nehezen viselem ezt a fájdalmat!?Érdekelne, hogy nem lett volna-e jobb,ha még ma megynyitotta volna a gyökércsatornát, hogy a genny távozzon!?? Vagy a dalacin fogra tényleg jó megoldás? Válaszát előre is köszönöm!!!Léna

Válasz

Abban az esetben, ha a fog folyamatosan lüktet és vízszintes testhelyzetben sokkal rosszabb, akkor az adott fogat ellátó ideg gyulladásáról van szó. Ilyen esetben a fájdalom megszűntetésére csak a gyökérkezelés az adekvát terápia, az antibiotikum csak kiegészítő kezelés, nem fogja a tüneteket jelentősen enyhíteni!

Ilyen esetekben nincs genny, hanem a gyulladás során a gyökércsatornában létrejövő vérbőség és kezdetben víztiszta gyulladásos folyadék keletkezik. Mivel a gyökércsatorna nem tud tágulni, és a gyulladás miatt a folyadék mennyisége folyamatosan nő, így a nyomás fokozódik a csatornában és ez okozza a lüktető érzést. Emiatt van az, hogy csak a gyökérkezelés megkezdése segít a panaszokon. A gyökérkezelés megkezdését követő 3-4 napban még érzékeny lesz a fog, de nem olyan mértékben, mint előtte.

Az antibiotikum hatása egyéb esetekben a 2., 3. nap után érezhető jelentősen.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk