A fogorvos válaszol

A fogam fájhat vagy a rágóizom gyulladt be? Mire számítsak?

M. Eszter

Üdv!
A fogam fájhat vagy a rágóizom gyulladt be? Mire számíthatok? Azért is nem vagyok biztos benne, mert nem csak az egyik oldalon fáj mindig, hanem “vándorol” ez az érzés. Legtöbbet a bal oldalsó alsó felső fogaim fájnak, aztán elmúlik és átmegy a jobb oldalra. De nem érzékeny harapásra, hidegre/melegre, sem kocogtatásra. Viszont kívülről megnyomva a rágóizomnál fölöttébb érzékeny, jobban, mint normális lenne. Sajnos fogászatra sem tudok menni május 5-ig, akkorra van időpontom, szóval várnom kell, de megöl az ideg, hogy ez most mi? A fogaim külső ránézésre épek, be vannak tömve, ha ez számít. Belülről viszont az íny meg van zúzódva, egy tüsszentés során ráharaptam a rágóizomra(?) vagyis ott hátul ami szerintem az. Ami érdekes, hogy a bal fülem mintha enyhén zúgna, érzékeny kicsit. A jobb oldalról elment ez a fájdalom, egy ideje már csak a bal oldalon fáj. Az ínyem szép rózsaszín, nem gyulladt. Szombat óta a fájdalom egy Koldrex bevétele után jelentősen csökkent. Szerintem egy fogfájás egy Koldrextől nem csökkenne… Nem tudom. Mire számítsak ötödikén?

Válasz

Kedves Kérdező!

A leírás alapján inkább azt feltételezném, hogy gnatológiai problémája van, a rágóízület és/vagy a környező izmok szorulnak kezelésre. Rendelőnkben Dr Sápi Béla kollégánk foglalkozik ilyen panaszok kezelésével, keresse őt bizalommal.

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk