A fogorvos válaszol

A fogam fájhat vagy a rágóizom gyulladt be? Mire számítsak?

M. Eszter

Üdv!
A fogam fájhat vagy a rágóizom gyulladt be? Mire számíthatok? Azért is nem vagyok biztos benne, mert nem csak az egyik oldalon fáj mindig, hanem “vándorol” ez az érzés. Legtöbbet a bal oldalsó alsó felső fogaim fájnak, aztán elmúlik és átmegy a jobb oldalra. De nem érzékeny harapásra, hidegre/melegre, sem kocogtatásra. Viszont kívülről megnyomva a rágóizomnál fölöttébb érzékeny, jobban, mint normális lenne. Sajnos fogászatra sem tudok menni május 5-ig, akkorra van időpontom, szóval várnom kell, de megöl az ideg, hogy ez most mi? A fogaim külső ránézésre épek, be vannak tömve, ha ez számít. Belülről viszont az íny meg van zúzódva, egy tüsszentés során ráharaptam a rágóizomra(?) vagyis ott hátul ami szerintem az. Ami érdekes, hogy a bal fülem mintha enyhén zúgna, érzékeny kicsit. A jobb oldalról elment ez a fájdalom, egy ideje már csak a bal oldalon fáj. Az ínyem szép rózsaszín, nem gyulladt. Szombat óta a fájdalom egy Koldrex bevétele után jelentősen csökkent. Szerintem egy fogfájás egy Koldrextől nem csökkenne… Nem tudom. Mire számítsak ötödikén?

Válasz

Kedves Kérdező!

A leírás alapján inkább azt feltételezném, hogy gnatológiai problémája van, a rágóízület és/vagy a környező izmok szorulnak kezelésre. Rendelőnkben Dr Sápi Béla kollégánk foglalkozik ilyen panaszok kezelésével, keresse őt bizalommal.

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Fogászati kezelések

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket! 

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk