A fogorvos válaszol

a foghúzás után több hónappal

Tisztelt Dr. Nő!Augusztusban,a jobb oldalon lent, az egyik nagyőrlőm,amit évekkel ez előtt gyökérkezeltek és betömtek kettétörött,illetve az ínyen felüli rész,háromnegyed részben letörött.Elmentem az ügyeletre,ahol körülbelül 15 perces küzdelem után sikerült a gyökereket is eltávolítani,a fogorvos nő beutalt volna szájsebészhez,de sajnos sürgős volt számomra a fog eltávolítása.Nagyon nehéz gyógyulás volt egy hétig csak fájdalomcsillapítóval tudtam megszüntetni az erős fájdalmat,ha az arcomat, a fogam helyénél kívülről tapintottam, egy mozgó göböt éreztem.Több héttel a foghúzás után még lökődtek ki a sebből csontdarabok.Három héttel a fogeltávolítás után megszűntek a panaszaim,de viszonylak nagy kráter maradt az eltávolított fog helyén.Azonban a mai napig megmaradt a fent említett tapintható,mozgó göb,ezen kívül a nyelvemmel,az eltávolított fog medrében egy kis köralakú keményebb képződményt érzékelek(nem emelkedik ki az ínyből),illetve ez szemmel is látható, valamint nyomásra kissé érzékeny.Ezt az utóbbi pár napban vettem észre.Szeretném megkérdezni Öntől,hogy mi lehet ez,illetve a mozgó göb az arcban?Lehetséges,hogy maradt egy gyökérdarab a sebben?Válaszát előre is nagyon köszönöm!Tisztelettel:P.Viola

Válasz

Nem kizárt, hogy egy kisebb letört fogdarabka visszamaradt a sebben. A fog melletti duzzanatnak a panaszok múlásával együtt lassan fel kell szívódnia, de ez akár hetekbe is beletelhet. Sajnos a leírás alapján vizsgálat nélkül nem lehet megállapítani, hogy a sebben kialakult képződmény rendellenes elváltozásra utal – e, vagy csak a normál sebgyógyulás része. Azt javaslom, keresse fel kezelőorvosát egy kontrollvizsgálat céljából!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk