A fogorvos válaszol

Afta és fogfájás

.

Tisztelt doktor nő/úr!Kicsivel több, mint egy héttel ezelőtt pénteken fogmosás közben véletlenül megsértettem az ínyemet jobb oldalt, elöl a metszőfogaim alatt. Mivel nem nagyon foglalkoztam vele, nagyjából szerdára csúnya afta alakult ki a seb helyén. Ezt Glycosept-tel ecsetelem, és szépen gyógyul, egyre kevésbé fáj. Viszont az a fogam (a jobb alsó szemfog melletti metszőfog), amelyiknél ez a seb van, elkezdett fájni most pénteken, azóta lüktetve folyamatosan sajog. (Igazából úgy érzem, hogy a fog belső oldala fáj.) Ez a fájás olyan, mint amikor hidegtől-melegtől hirtelen fájdul meg a fog, tehát hideg, „borzongató” sajgás, de nekem folyamatos. Létezik, hogy az aftától, vagy a sérüléstől valami bántotta az ideget? Nem értek hozzá, így elnézést, ha butaságot kérdezek. Üdvözlettel:H. Dávid

Válasz

Az aphthától a fog idege semmiképp nem sérülhetett meg. Mindenképp ajánlom, hogy kezelőorvosának mutassa meg a fájdalmas fogat. Lehet, hogy amit aphthanak hitt az valójában egy krónikus gyulladás sipolynyílása, ilyenkor ha menthető a fog, akkor gyökérkezelni kell.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk