A fogorvos válaszol

Afta

B. Regina

Tisztelt Fogorvos,

6 napja afta nőtt a számban. Azt olvastam, nem igényel kezelést, viszont hiába oblogettem, ma mára már kettővel több van, és úgy érzem, begyulladt az egész bal orcám, annyira fáj, mint a bölcsesség fog gyulladás . Jelenleg flectort kell szednem, hogy tudjak létezni,6 napja nem tudok enni egyáltalán, most már aludni se a fajdomtol. Mit tudnak javasolni? Köszönöm

Válasz

Kedves Regina!

Az aftha kezelése sajnos kihívások elé állít bennünket, mivel az erre alkalmas ecsetelő sajnos már nem szerezhető be. Javasolt lenne soft-laserrel kezelni őket, ami hámosít, csökkenti a gyulladást. Ennek lehetőségéről érdeklődjön kezelőorvosánál. Annak érdekében, hogy ritkábban és kevesebb aftha alakuljon ki a szájában, fontos lenne az immunrendszerét kicsit megerősíteni. Javasolt multivitamin szedése, extra c vitamint bevitele, lehetőség szerint tabletta formájában, valamint kerülje a nyálkahártyát irritáló élelmiszereket (citrusfélék, egyes magvak, fűszeres ételek).

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk