A fogorvos válaszol

Alászuvasodott tömés

Tisztelt Doktor úr / Doktornő,a közelmúltban kezdtem el rendbe rakatni a fogaimat. Készült egy panoráma felvétel is amelyen az látható, hogy a bal felső 7-es fogban lévő régi amalgám tömés eléggé alá van szuvasodva. A fogorvos azt mondta, hogy ezzel rövidesen kellene csinálni valamit. Mivel időpontot csak későbbre tud adni, kicsit aggódom, hogy mit fognak / mit lehet egy ilyen foggal tenni. Egyébként ez a fog nem fáj és nem is érzékeny. Ilyen esetben szükséges gyökérkezelés is, vagy csak simán kicserélik a rossz tömést?Válaszát előre is köszönöm!

Válasz

Az amalgám tömések cseréje nem okvetlenül von maga után gyökérkezelést. Nagy kiterjedésű amalgám tömések esetében inlay, vagy onlay (részletes leírást talál honlapunkon ezen pótlásfajtáról) készítése ajánlott.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk