A fogorvos válaszol

Áll érzéketlensége

P. Zsófia

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Néhány évvel ezelőtt implantátumot ültettek be, aminek az állkapocs csont környezete begyulladt. Így ki kellett venni. De már a kivétel előtt 3-4 nappal az állam egy része érzéketlenné vált, – mint amikor fogászati kezelés alkalmával az érzéstelenítő hat. Ennek már kb. másfél hónapja. Sajnos ez az érzéketlenség az állam egy részén azóta sem szűnt meg, sem jobb, sem rosszabb nem lett. Fájni nem fáj, de kellemetlen. Mit lehet tenni annak érdekében, hogy ez az állapot megszűnjön, és a korábbi állapot helyreálljon.

Köszönettel: P-né K. Zsófia

Válasz

Kedved Zsófia!

Röntgen, esetleg CT felvételek nélkül sajnos nem lehet pontosan mondani. Feltehetőleg a gyulladás megközelítette, nyomta az állcsúcs bőrét érzőn ellátó ideget, az implantátum eltávolítása során vongálódhatott is az ideg. A kezeléssel kapcsolatos kérdésekkel kérem keresse ellátó kezelőorvosát, hiszen pontos információval ő szolgálhat. Addig is az ideg regenerációjának elősegítése érdekében javasolt B vitamin komplex (pl Milgamma) szedése. 

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk