A fogorvos válaszol

Állcsont ciszta

Kedves Doktornő/Úr!Én egy gyed-en lévő 29 éves anyuka vagyok, és és ez év Márciusában, nagyon feldagadt a jobb oldali arcom, ezért elmentem a körzeti doktornőhöz, aki kérdezte, hogy nem-e szúrtam meg és attól dagadt föl, mondtam, hogy nem és kiszúrta, kifolyt belőle a váladék, máris megkönnyebültem, annyira jó volt, majd elküldött röntgenre ahol kiderült, hogy a bölcsesséfogam a hibás, ferdén növekedik, és nem tud kibújni, menyek a szájsebészetre, majd ott kiveszik.Nem mentem rögtön, nem tudtam, hogy ez rögtön gondot is fog okozni, újra begyulladt, de annyira, hogy szájzárat is kaptam, ezért felnyitották, majd ki tudott ürülni, ezt folyamatosan tisztították, aztán kaptam egy hónap múlva időpontot, hogy kiveszik, mert ugye amíg gyulladt addig nem bántják.Elmentem a megadott időben és csináltak egy panoráma röntgent, amin sajnos állcsont-ciszta látszik így nem is nyúltak hozzá, mondták, hogy ez Miskolcon nem megoldható , mennyek Debrecenbe:A kérdésem a következő, mi fog velem történni ott, altatnak, és mennyi ideig fog tartani a műét, és ha felébredek, lesz az orromba vagy valahol valamilyen cső, mert ettől rettegek a leginkább, hogy fognak táplálni, tudok majd műtét után valamit enni?A műtéti eljárás is érdekelne, mivel töltik föl az üreget, mert szerintem elég nagy már sajnos, vagy esetleg ha még valami az eszébe jutna, azt szívesen fogadnám, az a legszörnyűbb, hogy itthon kell hagynom az egy éves kisfiamat, aki nagyon-nagyon anyás , ettől félek a legjobban.A kórházban még nem jártam , mert ma kaptam meg a ct-re a beutalót, mert oda is kell mennem előtte, így ezért kíváncsiságból kérdezem önt, remélem nem zavartam, és elnézést a sok kérdésért!Válaszát előre is köszönöm:Enikő

Válasz

A ciszta méretétől függ a végleges ellátás. Véglegesen az üreget csontpótló anyaggal töltik fel, amely maga is csonttá alakul át, illetve a környező csontképző sejteket működésre ösztönzik.

Műtét után meghatározott idővel lehet enni és inni függően attól, hogy pontosan milyen típúsú műtéti megoldásról lesz szó.

Kérem, azt tartsa szem előtt, hogy most ennek a cisztának a megfelelő ellátása a legfontosabb, hogy az életmínősége hosszútávon is kíváló maradjon!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk