A fogorvos válaszol

Állcsonti ciszta

R. Gyula

Tisztelt Doktor!

Olyan problémám lenne, hogy nemrég kihúzták a bal alsó 6-os fogam, annak a helyére beültettek egy ciszta zsugorító csövet. Ugyanis hatalmas foggyökérből kiinduló állkapocscsonti cisztám van. Már a beavatkozás előtt is fájt a bal fülem, mandulám, halántékom és a hajam is hullott. Most, hogy megtörtént a beültetés, ezek még jobban fájnak és maga a beavatkozás helye is nagyon begyulladt, tiszta genny. Helyi doktor adott Augmentin tablettát. 2 nap elteltével még nem segített, és az állam is (ahogy a ciszta lehet) és a bal pofazacskóm kezd eléggé megdagadni illetve a csövet is eltolta a duzzanat. Telefonáltam a sürgősségire, ahol annyit mondtak, hogy szedjem tovább az antibiotikumot, és meleg borogassam a duzzanatot. 4 nap múlva kell visszautaznom Pécsre kontrollra. Az lenne a kérdésem, hogy tényleg nem lehet nagy baj? Mert eléggé tartok valami komolyabb fertőzés kialakulásától. Esetleg kamillás gőzölés segíthetné a ciszta ürülését? Válaszát várom!

Válasz

Kedves Gyula!

Először is köszönjük türelmét, honlapunk fejlesztése sajnos az elmúlt napokban nem tette lehetővé rovatunk működtetését.

A szájsebészeten behelyezett cisztaszűkítő csöve valószínűleg nem kommunikál eléggé a ciszta üreggel, így nem képes a szájüregbe vezetni az ott képződő folyadékgyülemet.

A kisugárzó fájdalma és egyéb panaszai arányosak az állcsont ciszta méretével, ill. kiterjedésével.

Javasolt a szájsebészet felkeresése, hogy biztosítsák a cisztaszűkítő zavartalan funkcióját.

Üdvözlettel:

Dr. Jancsecz Péter

UNIKLINIK Zuglói Fogászati Központ

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk