A fogorvos válaszol

Állkapocs fájdalom bölcsességfog műtét után

.

Tisztelt Doktornő, Doktor úr! Néhány hete voltam Önöknél, az egyik bölcsességfogamat kellett kiműteni. Azóta minden rendben van, a helye egyáltalán nem érzékeny, tisztítani is probléma nélkül tudom.Amivel problémám van, az az állkapcsom. A varratszedés utáni napon fánkot ettem, aminél elég nehéz volt megfelelő nagyságúra kinyitni a számat, és az egyik ilyen nyitásnál a harapás előtti pillanatban hatalmasat reccsent az állkapcsom. Próbáltam kitalálni, mi történhetett, és ott érzem a fájdalmat, ahol baloldalon a két állkapcsom találkozik.A számat ki tudom nyitni megfelelő méretűre, de a keményebb ételeket nem tudom elharapni és megrágni, már egy rágósabb kifli is komoly problémát és fájdalmat okoz a baloldalon, ahol az állkapcsok forognak.Kérdésem, hogy ez normális, és várjak türelemmel, vagy kezelés szükséges?Válaszukat előre is köszönöm!Üdvözlettel:Pető Róbert

Válasz

A leíráa alapján nagy valószínűséggel megrántotta az állkapocsízületet. Az ízületben ilyenkor steril gyulladás alakul ki.
A teljes gyógyuláshoz hosszú hetekre van szükség. Abban az esetben, ha az elkövetkezendő 10- 14 napban semmilyen ajvulást nem tapasztal, kérem keresse fel fogászati Központunkat!

Mielőbbi jobbulást!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk