A fogorvos válaszol

Állkapocs fájdalom szájzár

A. Ani

Tisztelt Dr Nő/Úr!
Azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy foggyulladás okozhat szájzárat esetleg állkapocs fájdalmat ?mivel koronát raktak a fogakra de előtte a rossz fogat nem kezelték és az még a fogkorona ráhelyezés előtte is okozott ilyen problémát csak most még rosszabb mert valamikor kisugarzik a fül torok részére.
Kérem mihamarabbi válaszát.
Üdvözlettel
G.Anikó

Válasz

Kedves Anikó!

Egy új korona felhelyezésekor, több dolog is felmerülhet.

Attól függően, melyik fogról van szó esetleg egy, a fogat érintő gyulladás miatti fájdalom kisugározhat rágóizomzatra. Továbbá ha a készült pótlás occlusioja, tehát az alsó felső fogsor érintkezése nem megfelelően lett kialakítva, ez is túlterhelheti az állkapocs ízületet.

Mindenképpen keresse fel fogorvosát!

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk