A fogorvos válaszol

állkapocs izület túlerőltetés ( gnatológia )

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

A tegnapi napon arctornát végeztem ( az államat előrefeszítettem 1-2 percig több alkalommal ) és utána a jobb oldali állkapocs ízületnél kattogást hallottam.
Szájnyitásnál nem, viszont az államat előre-hátra mozgatva hallom.
Nyilván ezek után az életben nem fogok többet arctornát végezni, de a kérdésem, hogy ez elmúlhat-e magától.
Nem tudom, hogy ettől elmozdulhatott-e az állkapcsom? vagy ott valamit túlfeszíthettem, túlterheltem ( porc, izmok, szalagok ) és ez lett a következménye.

Válaszukat előre is köszönöm!

Sz. Zsolt

Válasz

Kedves Zsolt!

 

Az ízület kattogásának feltehetőleg nem ez az egy alkalommal végzett torna volt az egyedüli oka, mindenesetre mindenképp javaslom, hogy keressen fel személyesen gnatológiában jártas szakembert, szükség lehet megfelelő gyógytorna gyakorlatok végzésére esetleg egyéb kezelésre. Rendelőnkben Dr Sápi Béla kollégánkat keresse bizalommal!

 

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk