A fogorvos válaszol

Állkapocs ízületi fájdalom

S. Lili

Tisztelt Doktornő / Doktor Úr!

Körülbelül másfél évvel ezelőtt kezdődtek a problémáim.
Bal oldali fülfájdalommal fordultam orvoshoz, de a fül-orr-gégész orvosom megállapította, hogy a fülem egészséges. Javasolta, hogy keressek fel egy fogorvost, mert elképzelhető, hogy az állkapcsom diszfunkciója okozza a fájdalmaimat.
A fogorvosom mélyharapást állapított meg, s az éjszakai harapásemelő készüléket javasolta, melyet december óta viselek, azóta egyszer már csináltattam újat. Úgy tűnt, hogy ezzel rendbe jön, de sajnos körülbelül két hete ismét érzem a „fülfájást”, a fájdalom időközben átterjedt az arccsontomra is. Kattogó ízületet, nyakmerevséget, fogszorítást és alvási zavarokat is észleltem, mióta fenn áll ez a probléma.
A kérdésem arra irányul, hogy milyen irányba kellene elindulnom a megoldás útján? Milyen fajta konzultációra / kezelésre lehet szükség?

Válaszukat előre is köszönöm!

Sz. Lili

Válasz

Tisztelt Kérdező!

Javaslom, hogy gnatológiával foglalkozó fogorvossal konzultáljon, a tehermentesítő éjszakai harapásemelő viselése mellett szükség lehet az izmokat átmozgató, relaxáló tornagyakorlatok végzésére is, valamit esetleges foghiányait pótolni kellene. Rendelőnken Sápi Béla doktor urat keresse bizalommal!

Üdvözlettel

Dr Péntek-Gilicze Alexandra

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk