A fogorvos válaszol

Állkapocs

F. Éva

T. Drnő/Drúr Olyan problémám lenne már kb fél éve észlelem,h a bal fülem mögött, alatt van egy keményebb gumo. UH reaktív nyirokcsomókat láttak csak. Fogászatot jártam hónapokig és az össze vissza tompa nyilaló érzések, tányér villa csikorgatás érzásek megoldódtak. Pár fogam gyökérkezelve lett. Viszont bal oldalt kattog az állkapocs izületem és colt már,h nyitásra ásításnál óriásit belesajdult, nyilalt akkor fájt egy darabig. Ami nem múlik a kis gumó, torkomban mintha hajszál lenne érzés, állkapocs nyomásra fáj, fülemben, arcomban olykor nyomó, fájó érzések. A nyakizom feszülésemet jól kezelem már. Stresszes vagyok alapból, sokat játszom a nyelvemmel és van,h szorítom a fogaimat de próbálok figyelni rá. Gégészeten voltam többször, több dokinál minden rendben. Elvagyok keseredve ezektől a torokban hajszál érzés (olyankor nyelek mindig,h ne érezzem), van amikor több időre elmúlik. Fura érzések, kattogás, dudorka. Köszönöm válaszukat. Éva

Válasz

Kedves Éva!

Az állkapocs ízületi panaszokat mindenképpen meg kellene nézetni egy gnatológus kollégával. Ő ért az ízület, és az abból adódó panaszok kezeléséhez.

Rendelőnkben Dr. Sápi Béla kollégám foglalkozik a témával, konzultációs időpontért keressen minket bizalommal!

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk