A fogorvos válaszol

állkapocsizületi diszfunkció kezelése

D. Adrienn

Tisztelt Doktor Úr/Doktornő!

2014-ben kaptam fogszabályozó kezelést torlódásos problémára, a készülék több, mint 3 évig volt rajtam. A kezelés alatt többször húzták előre majd tolták hátra az alsó fogsoromat. Ezt megunva egy másik orvos fejezte be a fogszabályozást, majd ezután nem sokkal vettem észre az állkapocs kattogást. Miskolcon belül voltam több helyen, ezt követte Debrecen és Budapest, eredménytelenül. Mondták, hogy ez „nem a hosszú élet titka”, szájzárat kaphatok, vagy akár le is bénulhatok később. Különböző harapásemelő készülékek mellett egymásnak ellentmondó véleményeket kaptam. Úgy, mint ki kell szedni a bölcsesség fogaimat, lehetőleg egyszerre mind a 4-et és altatásban (retineált impaktált fogakról van szó, nem tudnak kinőni rendesen.) Máshol azt mondták nem szabad, mert arcüreg gyulladásom lehet egy életen át. Ezután következett, hogy teljes újraszabályozásra és műtétre van szükségem, amivel egy platina szerkezetet ültetnek az izülethez, hogy helyre álljon, máskor azt mondták, minek tennének tönkre egy jó izületet. Számtalan helyen jártam már, és nemhogy segíteni nem tudtak, inkább jobban összezavartak.
Legutóbbi látogatásom egy budapesti klinikán egy újabb verziót állított fel, miszerint genetikailag ferde az állcsontom, és műtét után ha nem is szűnik meg a kattogás, de az izület a helyén lesz. 2 hónap várakozási idő után viszont semmi válasz a továbbiakról, így tovabb kell keresnem, aki segít rajtam.
Lassan 4 éve húzódó izületi problémáimmal kérdésem lenne tehát, hogy érdemes kivetetnem a bölcsesség fogakat, illetve ki, és hogyan tudná helyre hozni az állkapocs izületemet?

Válaszukat előre is köszönöm, bízva egyszeri gyógyulásomban!

Válasz

Kedves Kérdező!

Pusztán leírása alapján, egy ilyen komplikált esetben sajnos nem állódunkban levélben válaszolni kérdésére. Ehhez egy gnatológiai szakkonzultáció, az eddigi röntgen/ CT felvételek, anamnézis, szájvizsgálat szükséges.

Megértését köszönjük!

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk