A fogorvos válaszol

Állkapocsizületi vizsgálat okozhat maradandó szédülést?

M. Milady

Jó napot kívánok!

Alapos megmozgatással járó állkapocs-ízületi vizsgálat után közvetlenül jelentkező fájdalmam valóban múlik, viszont 1 nappal a vizsgálat után erős szédülés jelentkezett, ami azóta is tart. Korábban nem volt ilyen panaszom sem, meg vagyok ijedve, nem e a szédülést az okozza, hogy a vizsgálat maradandóan elmozdította az ízületet és az nyomja azt a részt, ami az egyensúlyért felel? Olvastam, hogy vannak, akiknek az elmozdult izületi pozíció egyéb tüneteket is okoz ( hátfájás, nyakfájás, fejfájás és szédülés), hangsúlyozom nekem ezek sosem voltak, egyedül a kattanást/kattogást tapasztalom. Létezhet olyan, hogy a vizsgálat hoz létre még rosszabb ízületi pozíciót, ami további beavatkozás nélkül már tartós lenne és nyom valamit, ami szédülést okoz?
Persze, a szédülésnek gondolom nagyon sok oka lehet, csak látom milyen komplex ez az állkapocs-ízületi kérdéskör annak, akit érint, és megnyugodnék, ha ki lehetne zárni ezt. Még meglehetősen fiatal vagyok így mondhatom sokkolt a diagnózis.

Köszönöm szépen!

Válasz

Kedves Kérdező!

A Fogorvos Válaszol rovat keretei sajnos korlátozottak, korábbi vizsgálatával kapcsolatos kérdéseivel kérem keresse kezelőorvosát.

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Fogászati kezelések

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket! 

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk