A fogorvos válaszol

Állkapocsizületi vizsgálat okozhat maradandó szédülést?

M. Milady

Jó napot kívánok!

Alapos megmozgatással járó állkapocs-ízületi vizsgálat után közvetlenül jelentkező fájdalmam valóban múlik, viszont 1 nappal a vizsgálat után erős szédülés jelentkezett, ami azóta is tart. Korábban nem volt ilyen panaszom sem, meg vagyok ijedve, nem e a szédülést az okozza, hogy a vizsgálat maradandóan elmozdította az ízületet és az nyomja azt a részt, ami az egyensúlyért felel? Olvastam, hogy vannak, akiknek az elmozdult izületi pozíció egyéb tüneteket is okoz ( hátfájás, nyakfájás, fejfájás és szédülés), hangsúlyozom nekem ezek sosem voltak, egyedül a kattanást/kattogást tapasztalom. Létezhet olyan, hogy a vizsgálat hoz létre még rosszabb ízületi pozíciót, ami további beavatkozás nélkül már tartós lenne és nyom valamit, ami szédülést okoz?
Persze, a szédülésnek gondolom nagyon sok oka lehet, csak látom milyen komplex ez az állkapocs-ízületi kérdéskör annak, akit érint, és megnyugodnék, ha ki lehetne zárni ezt. Még meglehetősen fiatal vagyok így mondhatom sokkolt a diagnózis.

Köszönöm szépen!

Válasz

Kedves Kérdező!

A Fogorvos Válaszol rovat keretei sajnos korlátozottak, korábbi vizsgálatával kapcsolatos kérdéseivel kérem keresse kezelőorvosát.

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk