A fogorvos válaszol

Alsó bölcsességfog húzás.

I. Varga

1 hónapja volt a műtétem, úgy éreztem hogy gyógyul a seb, aztán húzásra 1 hónapra feldagadt a bölcsességfog helye. Ez mitől lehet?

Válasz

Kedves Kérdező!

Ha a fogat maradéktalanul sikerült eltávolítani es a seb kezdetben szépen gyógyult, olyankor előfordul, hogy a sebbe jut a gyógyulás első napjaiban valami (pl magvas étel stb), ami később kezdi irritálni a szöveteket és a már gyógyultnak hitt terület begyullad. Rendszerint ilyenkor érzéstelenítésben rá kell metszeni, hogy a gyulladásos váladékot levezessük. Amennyiben a fogat darabokban, szilánkosan lehetett csak eltávolítani, elképzelhető, hogy a gyökér egy darabja maradt a sebben. Keresse fel a fogat eltávolító szájsebészt vagy más szájsebész kollégát haladéktalanul. 

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk