A fogorvos válaszol

Alsó bölcsességfog műtét, varratszedés után

K. Lilla

Tisztelt Orvosok!

Egy hete műtötték az alsó bölcsességfogam, aminek ma volt a varratszedése. Pár órával később itthon vér ízét éreztem a számban, megnéztem, és szétnyílt a seb, amit eddig varrat tartott, most egy nagy fekete luk tátong a helyén. Fültisztító pálcikát óvatosan a széléhez érintettem, friss vér (halvány rózsaszínes) nyom lett a pálcán. A kérdésem, hogy ez normális-e? Ma szedtem be az utolsó antibiotikumot, valamint már tejterméket is fogyasztanék, de akkor ne tegyem? Begyulladhat a helye? Hogyan tudnám tisztítani, ha tényleg csak egy nagy nyílás van ott? Jelenleg nem gyulladt, de nagyon félek, hogy begyulladhat.

Válasz

Kedves Kérdező!

Bizonytalanságok esetén érdemes felkeresni a beavatkozást végző orvos kollégát. Sajnos látatlanban én nem tudom megmondani Önnek, hogy milyen állapotban van a seb.

Egy kontrollból nem lehet baj!

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk