A fogorvos válaszol

alsó fog húzása

Tisztelt Doktornő!Szerdán húzták ki az egyik alsó rágófogamat. Azóta is tompán fáj, az ovosomat felhívtam, szerinte normális. Ami engem aggaszt, hogy az az alvadt vér, ami szerdán benne volt, az folyamatosan tűnik el. Tegnap már kevés volt benne, ma szint teljesen eltűnt. És a lyuk helyén állandóan nyálbuborékok vannak. Ön szerint ez normális?A tompa fájdalom várhatóan mikorra múlik el? Ennek a vérnek meddig kellett volna a fogban maradni és mi a szerepe? Enni mikor szabad ezen az oldalon is? A seb mennyi idő alatt zárul össze teljesen? A neten 4-6 hetet írnak, ez reális? Mielőbbi válaszát megköszönve, Ari.

Válasz

A tompa fájdalomnak 3-4 napon belül csökkennie kell. Ha ez nem történik meg kérem, keresse fel a fogat eltávolító kezelőorvosát!

A vérrög folyamarosan átalakul, szervül. A felületén fehéres- sárgás réteg jelenik meg, amelyet a gyógyulásban résztvevő sejtek tömege ad. Enni a zsibbadás elmúltával lehet ezen az oldalon. A húzást követően is fontos a szájhigiéné, így reggel, este fogat kell mosni. Az öblögetést viszont kerülni kell!

A seb felületén az íny 10-14 napon belül kellő mértékben összehúzódik, a csontnak általában 4-6 hónapra van szüksége a teljes regenerációhoz.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk