A fogorvos válaszol

Alsó fogsoromon belül van valami dudor, mintha csont lenne

K. Eszter

Üdv! Most vettem észre hogy a számban, az alsó fogsoromon belül van egy dudor és olyan mintha egy nagyobb fog kezdene kinőni vagy csont vagy fogalmam sincs mi lehet. Nagyon megvagyok ijedve, nehogy valami komoly baj legyen.:(( Nem tudják esetleg hogy mi lehet ez? Eddig még nem vettem észre hogy van ott valami. Sajnálom ha értelmetlenül hangzik vagy valami, csak úgy megijedtem hogy gondoltam rákérdezek Önöknél. Előre is köszönöm a választ.

Válasz

Kedves Kérdező!

Természetes így látatlanban lehetetlen pontos diagnózist felállítani.

Azt javaslom, ne izguljon! Szinte biztos vagyok benne, hogy egy természetesen meglévő anatómiai képletre bukkant. Ezt időnként fel-felfedezik a páciensek, és nagy ilyedséggel rohannak fogorvoshoz.

Most sajnos, mivel ez nem akut panasz (amennyiben nem jár fájdalommal), nem nézhetünk rá. Természetesen amint fájdalom keletkezik, akut páciensként ellátható.

Azt javaslom, amint visszaáll az élet a normál kerékvágásba, keresse fel kezelőorvosát egy általános kontrollra, és akkor ezt is mutassa meg neki.

Üdvözlettel:

dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk