A fogorvos válaszol

Alsó (jobb) 6-os, ill. 7-es nagyőrlő fogazat

V. Zozo

Tisztelt Doktor Úr/ Hölgy!
Kérdésem a következő lenne Önhöz:
Gyermekem 15 éves, alsó fogsorán a 7-es fog elkezdett feketedni, de nem tudjuk, hogy ennek az az oka, hogy még nem esett ki, tehát tejfog és kezd elfáradni, vagy fogszuvasodásról van szó?
A 7-es fog nem maradó fog, jól gondolom? Már kiesett mind a 20 tejfog, de szerintünk ez még mindig az első fázisból maradt.
Másik kérdésem az lenne, hogy:
Az alsó fogsorán a 6-os (jobb) fognál, így a hátulja felé van valami repedés szerű dolog, de inkább úgy mondanám, hogy valami hely van a fogban, mi miatt lehet vagy mi lehet az?
Válaszát várom.
Köszönöm szépen.

Válasz

Tisztelt Kérdező!

A 6os és 7es fogak maradófogak, ezek váltására nem kerül sor! Elképzelhető, hogy a 7es rágófelszínén egyelőre elszíneződés van, mint ahogy az is, hogy má szuvas. A 6os fog leírása alapján valószínűleg szuvasodás miatt letörhetett a fogból egy darab. Ezért javaslom, mindenképp keressék fel kezelőorvosukat, mert csupán a leírás alapján úgyhogy tűnik, gyermekének fogászati kezelésre lesz szüksége. 

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk