A fogorvos válaszol

Alsó metsző fog

Olyan kérdésem lenne alsó kettő középső metsző fogam a többihez képest nagyobb és így evés beszéd közben vagy ha össze zárom szám akkor dörzsöli a felső elsö két fogam tövében az íny részt amin pici hólyag keletkezett hol kisebb hol nagyobb de nagyon zavaró és sokszor fájdalmas is mikor jobban elő jön
Mély harapásom van utánna olvasva de emelő sínt és ehhez hasonló dolgot nem szeretnék
Esetleg az alsó két metsző fogam magasságából lehet csiszolni?

Válasz

Kedves Kérdező!

Minimális korrekció esetleg végezhető, azonban ép élő fog esetén, ha a zománcot a dentin felett eltávolítjuk, úgy a fog érzékennyé válhat. A probléma idővel újra jelentkezni fog, amikor a fog újra occlusioba áll.

A problémát fogszabályozó kezeléssel lehet véglegesen megszűntetni.

Üdvözlettel:

Uniklinik

 

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk