A fogorvos válaszol

alveolitis-kisugárzó fájdalom

Tisztelt Uniklink!

Kérem segítsenek újra!

Kb 5 hete foghúzás után fogmedergyulladásom lett. (ez a bal alsó 5.fogam, sokaig gyökérkezelték-nem sikerült-ki kellett húzni)
Akkor nagyon fájt kb 2 hétig a helye, Az orvosom kikaparta, hogy új vérdugó legyen….jártam kétnaponta csíkozásra, és nagyon lassan de úgy éreztem, hogy elmúlt..

Ma 5 héttel a foghúzás után mintha újra a foghúzás helyéről éreznék kisugárzó fájdalmat…pont olyat, mint amikor a fogmedergyulladást diagnosztizálták… egy égető jellegű, szúrós kisugárzó fájdalmat… ami szinte a mellette lévő 4. és 3. fogamba sugárzik ki( azok amúgy teljesen ép fogak)..mintha a foghúzás helye fájna újra és a 4. és 3. fogamat mintha egy satuba szorítanák…

A kezelőorvos a 2 heti csíkozás után alveogylt tett a sebbe, hogy nem kell többet visszamennem, ezt nem kell kivenni majd felszívódik. A seb szép rózsaszín még van egy kis lyuk benne, nem forrt még össze.

Lehetséges, hogy visszatért a fogmedergyulladás? Vagy még be sem gyógyult? vagy ez egy klönálló fájdalom valamelyik középső alsó fogamban: attól félek, hogy fogbélgyulladás tüneteit érzem:mert akkor szokott ilyen feszítő, szúrós fájdalom lenni nekem…de a fogaim elvileg épek, eddig panaszmentesek voltak.

RTG CT készült, nem maradt benne fogdarab
Előre is köszönöm válaszukat.

Válasz

Kedves Kérdező!

Sajnos ebben az esetben, látatlanban nem tudunk Önnek segíteni.

Pontos válaszhoz egy szájvizsgálat, és képalkotók megtekintése szükséges (röntgen, esetleg CT felvétel).

Időpontért keressen minket bizalommal!

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk