A fogorvos válaszol

amalgám tömés csere utáni fájdalom

Kedves Doktornő!Köszönöm szépen a korábbi (10.18-i) válaszát. Természetesen nem szívogattam utána hadd nyugodjon meg a fog. Csütörtökön kellett vissza mennem, hogy a másik oldalon is kicseréljék a tömést. Azt inkább most nem engedtem, majd a szülés után gondolnám jobbnak. Viszont a már kicserélt tömésű fogamon maradt egy kis ragasztó darab kívül, amit a doki lepolírozott, hogy ne érezzem a nyelvemmel. Aztán este evés után csak megnyaltam a fogam és úgy belehasított a fájdalom, hogy utána még egy jó darabig sajgott. Gyógyszert nem vettem be, mert a sajgást már elviseltem, meg a terhesség miatt nem is akartam.Kérdésem az, hogy ez még mindíg lehet a töméscsere következménye vagy valószínű, hogy itt már gyökérkezelésről lesz szó? Nem fáj jelenleg, de néha azért kicsit mintha belehasítana, de nem olyan erősen.Elnézést a sok kérdésért, de nagyon aggódom, hogy a babának ne legyen semmi baja és ne kelljen gyógyszert szedni ha nem muszáj. Előre is köszönöm a válaszát.

Válasz

A sajgás a fogat ellátó ideg gyulladást megelőző izgalmi állapotának a következménye. Ez egy reverzibilis állapot, a fog még megnyugodthat, nem okvetlenül kerül majd sor gyökérkezelésre.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk