A fogorvos válaszol

amalgám tömés cseréje utáni fájdalom

Tisztelt Doktor Nő!A mai napon voltam fogorvosnál és kicserélték a 20 éves amalgám tömésemet fehér tömésre. Eddig ezzel a fogammal semmi gond nem volt, nem volt még érzékeny sem. Mikor kiment az érzéstelenítő hatása ebéd után megszívtam a fogat és fájdalmat éreztem. Most még csak érzem, hogy sajog. A fogorvost felhívtam, azt mondta 1-2 hétig még lehet érzékeny, mossak fogat olyan fogkrémmel ami érzékeny fogakra való.18 hetes kismama vgyok és félek, hogy nehogy begyulladjon és esetleg gyökérkezelés legyen a vége.Ön szerint valóban természetes, hogy fájdalommal jár ha megszívom ezt a fogat, illetve valóban csökkenhet ez az érzés?Válaszát előre is köszönöm.

Válasz

Az amalgámtöméscseréket gyakran követi az Ön által leírt tünetek. Érdemes türelmesnek lenni akár 4 hétet is várni vele. Abban az esetben, ha nem volt közel az idegkamrához a tömés alja, nagy valószínűséggel meg fog nyugodni a fog.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk