A fogorvos válaszol

amalgám tömés kontra hajhullás

10 hónapja gyökér-kezelték a jobb 5-ös fogamat, majd amalgám tömés került bele. A kezelés alatt teljesen nyugodt volt a fogam, belekerült a tömés és azóta gyakran gyulladt az ínyem a környéken, hidegre és nyomásra érzékeny. 1-2 hete folyamatosan fáj. Ezen kívül régebb óta van még 6 tömött fogam, amik ezzel a problémás fogammal együtt kb. a gyökér-kezelés előtt 1 hónappal hidegre érzékenyek lettek. A hajam kb. előtte pár hónappal kezdett ismét hullani(de ezzel régebben is volt problémám), és időnként nagyon zavaró szájszárazság gyötör. Ahogy utánakerestem neten gyanús lett, hogy esetleg a régóta szolidan lapuló, eddig kis problémának tűnő fémallergiám felerősödött. Fémallergia okozhatott a gyökér-kezelt és amalgámmal betömött fogam hatására ilyen tüneteket és a tömések más tömőanyagra cserélésével esetleg megoldódhat a probléma? Előre is köszönöm válaszukat! Üdvözlettel:P.-né

Válasz

A fémallergia bizonyítására fogászati fémekre specifikus allergia teszt elvégzését javaslom, ettől függetlenül nem valószínű, hogy panaszai allergiás eredetűek lennének. Amennyiben az amalgámtömés széli záródása nem megfelelő, ínye könnyebben begyullad, ezt javaslom ellenőrizni.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk