A fogorvos válaszol

Antibiotikum

K. Szilvia

Üdvözlöm!
A fogorvosom fogkő eltávolítást fog csinálni, de mivel nagyon gyulladt az ínyem, előbb antibiotikumot írt fel.
10 nap múlva kell mennem viszont a gyógyszer csak 5 napra elegendő. (2×1 augmentin duo) A kérdésem az lenne, hogy mikor kezdjem el szedni? Most, de akkor a kezelés előtt 5 nappal már elfogy? Vagy a kezelés előtt úgy hogy pont a kezelésre fogyjon el? Nem szeretném, hogy azért ne múljon el a gyulladás addigra, mert nem a megfelelő időben kezdtem el szedni. Sajnos nem tudom megkérdezni az orvosomat mert szabadságon van. Köszönöm a válaszát.

Válasz

Tisztelt Kérdező!

Hogy az antibiotikumot miért írt fel Önnek, azt sajnos nem tudhatom (lehet Önnek olyan alapbetegsége, ami miatt vérzéssel járó fogászati beavatkozások előtt meghatározott protokollt kell alkalmazni, vagy csak a nagyfokú ínygyulladást szeretnék csökkenteni a beavatkozás előtt). Mivel az Ön anamnézisét csak a kezelőorvosa ismeri, vele kellene egyeztetnie arról ,hogy milyen antibiotikumos kezelést rendelt el és miért.

Üdvözlettel

Dr Péntek Gilicze Alexandra

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk