A fogorvos válaszol

arc duzzanat

H. Bettina

Jó napot! Szerdán voltam szájsebészeten, ahol kivették a még ki nem nőtt bölcsességfogam. Utána szépen javult is, de egyre nagyobb lesz a duzzanat.. Tegnap elkezdett keményebb lenni, ma meg már egy szinte teljesen kemény csomó van az arcomon. Alig bírom kinyitni a számat, mert annyira feszít. Baj lehet? Vagy el fog múlni? Ma 4 napos.

Válasz

Kedves Kérdező!

Egy ilyen műtéti beavatkozás után teljesen normális, hogy az érintett terület bedagad. Hasonló műtétek után általában ennek elkerülése miatt jegelni kell a területet, és akkor kisebb mértékben dagad be. Erről rend szerint tájékoztatják a pácienst, vagy közvetlen a beavatkozás után kap egy erre való „jeges zacskót”. Otthon a mélyhűtőből kivett zöldborsó konyharuhába csavarva tökéletes megoldás. 10 perc hűtést 10 perc szünet követ.

A szájnyitási korlátozottság is teljesen normális, ezt egyrészt az alkalmazott érzéstelenítési eljárás okozza, másrészt a műtét jellege. Ez gyakorlatilag egy izomláz, ugyan úgy tornáztatni kell a területet, mint más izomláz esetén. Kinyit amennyire csak tud, kicsit kézzel ráfeszít, tartja pár másodpercig, majd szünet. Szépen lassan javulni fog ez is.

Egyéb panaszok esetén kérem keresse fel a beavatkozást végző orvost kontroll céljából.

Üdvözlettel:

dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk