A fogorvos válaszol

arcdagadás

Tisztelt Doktornő!egy hete voltam fogorvosnál két lyukas fog miatt, már mindkettőt gyökérkezelni kellett. A két felső 3-asról van szó, előtte nem volt velük problémám csak pici érzékenység. Gyökérkezelés után az egyik oldalon az arcom bedagadt, visszamentem, kinyitották, kaptam antibiotikumot. De a dagadás nem szűnt meg, ezért felvágták az ínyem a fogam felett, hogy ott ürüljön. Ez utóbbi 2napja történt, de még mindig dagadt. A röntgeneken nem látszik góc. Mi lehet a baj? Mikor múlik el a dagadás és a fájdalom? Köszönöm válaszát!

Válasz

Az antibiotikum szedésétől és az ínymetszéstől számított 3-4 napnak el kell telnie, hogy az arcduzzanat elkezdjen lelohadni.

Nagy valószínűséggel magas virulenciájú baktériumok voltak a szemfog gyökércsatornájában és emiatt alakulhatott ki a mostani arcduzzanat.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk