A fogorvos válaszol

Arcduzzanat

V. Szilvia

Üdvözlöm, az alábbiakban kérném a véleményét:
A bal felső 4-es fogam kb. másfél hónappal ezelőtt letört, majd rá pár napra a maradék látható része is kitört. Erős fájdalmaim miatt antibiotikumot kaptam, hogy lehessen majd a későbbiekben az erősen gyulladt fogat kezelni.
Közben én külföldön voltam, a héten lett volna időpontontom a fogorvoshoz, de vasárnap este elkezdett bedagadni az arcom. Gyorsan bementem a háziorvosi ügyeletre, ahol Dalacint írtak fel. 4. napja szedem, még 3 szem van belőle, de az arcom még mindig dagadt. Igaz már nem annyira, mint első nap, de minden este/éjszaka újra feldagad, másnap szépen lehúzódik és így tovább. A fogamat már korábban kihúzásra ítélték, gyökérkezeléssel sem menthető. A fog orvosom egyébként szájsebészhez irányított. Holnap megyek, soron kívül fogad és megnézni, de már most rettegek tőle, hogy nem tudja rendesen a gyulladt fogamat elérzésteleníteni és ismét szenvednem kell, mint eddig oly sokszor.
Adjak még türelmet a Dalacinnak? Ha eddig javult valamennyit, akkor vélhetően fog még tovább javulni? Vagy ha a genny nem tud ürülni sehova, akkor esélye sincs, hogy elmúljon a duzzadás? Egy újabb 5 napos antibiotikum kúrának van értelme? Mivel segíthetnék még magamon: meleg ízes borogatás, párakötés, jegelés?

Válasz

Kedves Kérdező!

Hasonló esetben, ha már megvalósult antibiotikumos védelem, úgy gondolom, a mielőbbi fogeltávolítás a legcélravezetőbb. Antibiotikum szedése mellett nem javasolt sem a hűtés, sem a melegítés.

Üdvözlettel:

Dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk