A fogorvos válaszol

Azonnali terhelésű implantátum utáni fájdalom

.

Tisztelt Dr Úr/ Dr Nő!
Szeptember 30.-án eltávolították a rosszul gyökérkezelt (állutas) jobb felső 4 es fogam melyen egy állandó gyökércsúcs gyulladás volt. A kihúzott fog helyére egy azonnali terhelésű implantátumot helyzetek egy ideiglenes koronával melyet kivettek a harapásból. Az implantált fogat nem terheltem, vigyázok rá, talán jobban is mint kéne, mivel panaszos. A problémám a következő: sajnos a fájdalom, amit éreztem a gyulladt gyökércsúcson nem szűnt meg, pedig lassan 3 hete történt a beavatkozás, ugyan azt vagy nagyon hasonló fájdalmat érzek a műgyökér magasságában, mintha a gyulladás ugyan úgy ott lenne, mint régebben.
2 hét után visszamentem egy kontrollra mivel jeleztem, hogy panaszos a fog. A kontrollon csináltak egy panoráma röntgent és szemrevételezték a fogat, megnyugtattak hogy minden rendben a műgyökér már elkezdett csontosodni és az íny békés. Ennek ellenére még is erős fájdalmat érzek, ami már a szomszédos 3-as fogamra is kisugároz, aggódom mert a fájdalom már kezd rosszabb lenni mint az operáció előtt volt.
Valóban normális-e hogy ennyivel az operáció után panaszaim vannak? Érdemes lenne-e másik rendelőt keresnem?
Köszönettel és üdvözlettel: Kemenes Ádám

Válasz

Kedves Ádám!

Sajnos csak azt tudom tanácsolni Önnek, hogy panaszaival keresse fel a beavatkozást végző kollégát.

Részünkről nem ismert az eset pontos lefutása, az Ön teljeskörű anamnézise. Nem láttunk rtg-eket, CT felvételt a szituációról, így sajnos látatlanban nyilatkozni se tudunk. Megértését köszönjük!

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk