A fogorvos válaszol

Baba fogzás

S. Anikó

Tisztelt Doktornő!

Kislányom 19 hónapos és még mindig rengetegszer ébred éjszaka. Már csak a második kisőrlő fogai „hiányoznak”, jelenleg 16 foga van. Lehetséges, hogy az kínozza ennyire? Kibújhat már ebben a korban (valószínűleg alul jön neki, de nem engedi megnézni vagy kitapintani). Fogytán az erőm és sokat segítene, ha tudnám, hogy a kisőrlők kibújásával javulhat a helyzet, csak korainak érzem ezt még.

Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel,

Szabóné Schneider Anikó

Válasz

Kedves Anikó!

A tejfogak nagy átlagban 6-24 hónapos kor között törnek elő, de még ezen intervallumon belül is vannak egyéni eltérések. Tetmészetesen okozhat éjszakai nyugtalanságot -sok más jel mellett- a fogak előtörése, de az éjszakai ébredésnek is számos oka lehet. Amennyiben valami gyanúsat észlel, kérem keressék fel házi gyermekorvosukat!

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk