A fogorvos válaszol

Baba fogzás

S. Anikó

Tisztelt Doktornő!

Kislányom 19 hónapos és még mindig rengetegszer ébred éjszaka. Már csak a második kisőrlő fogai “hiányoznak”, jelenleg 16 foga van. Lehetséges, hogy az kínozza ennyire? Kibújhat már ebben a korban (valószínűleg alul jön neki, de nem engedi megnézni vagy kitapintani). Fogytán az erőm és sokat segítene, ha tudnám, hogy a kisőrlők kibújásával javulhat a helyzet, csak korainak érzem ezt még.

Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel,

Szabóné Schneider Anikó

Válasz

Kedves Anikó!

A tejfogak nagy átlagban 6-24 hónapos kor között törnek elő, de még ezen intervallumon belül is vannak egyéni eltérések. Tetmészetesen okozhat éjszakai nyugtalanságot -sok más jel mellett- a fogak előtörése, de az éjszakai ébredésnek is számos oka lehet. Amennyiben valami gyanúsat észlel, kérem keressék fel házi gyermekorvosukat!

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Fogászati kezelések

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket! 

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk