A fogorvos válaszol

Bal alsó hatos fog gyökérkezelése

T. Peter

Jó napot!

Szeretném a segítségüket és véleményüket kérni. A bal also hatos fogamat gyökérkezelni kellett, azonban már harmadik alkalommal voltam “átöblítésen”, de még mindig nyomásra fáj és érzékeny, valamint kicsit be is van ott duzzadva az arcom.

Ami bennem felmerült, hogy lehet lenne a fognak egy negyedik csatornája, amit eddig nem kezelt a fogorvosom, vagy mi más lehet ennek a panasznak az okozója? Valamint Önök szerint mi lenne a megoldás a gyógyulás érdekében.

Előre is köszönöm a segítségüket!

Péter

Válasz

Kedves Péter!

Sajnos röntgenek, (esetleg CT felvétel) nélkül pontosat nem fogunk tudni mondani Önnek.

Nagyon nem mindegy pl., hogy a fog már régen el volt-e halva, van-e a gyökércsúcs körül elváltozás (ilyen esetben krónikus gyulladásról beszélünk), vagy pedig éppen most halt el a fog, még nincs a gyökércsúcs körül elváltozás.

A fentiek miatt eltérő kórképek alakulnak ki, eltérő panaszokkal és tünetekkel.

Alapvetően az Ön által elmondottak alapján valószínűleg nagyobb elváltozás lehet a fog gyökércsúcsa körül, de ezt 100%-osan csak CT felvétellel lehetne igazolni. Ezen a felvételen egyébként tökéletesen megállapítható a csatornák száma is. 

Egy fel nem tárt csatorna esetén is lehetnek hasonló panaszok, mint amiket Ön leírt.

Üdvözlettel:

Dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk