A fogorvos válaszol

bal oldalt állkapocs zsibbad

Kedves Doktornő/Doktor Úr!A bal alsó 7es fogamban van 10 éve egy elég nagy tömés, tegnapelőtt fel lett tárva mivel kocogtatásra érzékeny volt, és a fogorvos megállapította hogy a 3 idegből az egyik elhalt ( a bölcsességfog alatt húzódó ), de a másik 2 ép. Gyógyszert tett bele, és ideiglenesen lezárta, ez a fogam azóta panaszmentes, nem fájt, kocogtatásra is már sokkal kevésbé érzékeny. Mellette lévő bölcsességfogam csak félig van kinőve, kb 10 éve nem mozdult, panaszmentes, ezért nem is húzattam ki. 1 nappal a 7-es feltárása után ( tegnap este ) elkezdett erősen zsibbadni a 2 fog környéke, tehát a bal fülem körül, végig az alsó állkapcsomban „szaladgál” a zsibbadás, hol erősebben, hol gyengébben, néha egészen a államig eljön, , de nagyrészt a fülem körül stagnál. Éjszakára teljesen elmúlt, nappalra felerősödött. Fájni egyáltalán nem fáj sehol, viszont a zsibbadás eléggé ijesztő. Mi a javaslata? Leginkább az érdekelne, mi okozhatja a tüneteket. Válaszát előre is köszönöm.

Válasz

A zsibbadás érzéstelenítés mellékhatása is lehet, bár ebben az esetben a zsibbadás elmúltával szokott jelentkezni a kellemetlen mellékhatás.

Ezenkívűl a zsibbadásnak még számos oka lehet:

1. A bölcsességfog növekedése újra elindult, amely nyomja a környező képleteket.

2. A gyökérkezelt fognál a gyulladás, amely a fog elhalását okozta, túlterjedt a gyökércsatornán a gyökércsúcs köré, és ez a gyulladás ilyen rövid idő alatt nem szívódik fel.

Mivel több ok is állhat a háttérbem  javaslom, keresse fel kezelőorvosát  a megbeszélt időpont előtt az ok- okok pontos feltárása érdekében.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk