A fogorvos válaszol

balesetben megsérült fog

.

Tisztelt Fogászat! 3 és fél hónappal ezelőtt megsérült az egyik alsó metszőfogam,egy balesetben.Nagyon kicsit mozogni kezdett,akkor a fogorvosom tömőanyaggal össze sínezte,a szomszédos fogakkal.Ennek már 2,és fél hónapja.Nem régen,készítettek a fogról röntgen felvételt,amin szerencsére minden rendben volt,csak az látszott,hogy a fog még nem illeszkedik teljesen a fogmederbe.A balesetkor egy nagyon kicsit szét is csúszott a két alsó metszőfog,és lett egy nagyon kicsike rés is köztük,ami 2-3 nappal később összébb húzódott ,de nem annyira szorosan,mint a baleset előtt voltak. A fogorvos ebben a helyzetében tette a fogak közé a tömőanyagot. Kérdésem az lenne,hogy Önök mit tanácsolnának,mennyi ideig legyen még a fogak között a tömőanyag,mert a fogorvosom szerint,jó,ha még néhány hétig nem vetetem ki,hogy stabilizálódni tudjon a fog,de ugyanakkor,érzek egy picike feszítést is a fogak között,a sínezés miatt. Minimálisan kifelé is kezdett dőlni a fog-mielőtt még besínezték volna- és így nem ér össze a felső metszőfogammal,amikor előre felé tolom az állkapcsomat,ezért nagyon picike falatokat nem is tudok rágni vele,mert van ott egy pici rés.Nem tudom,vajon mennyire lenne indokolt ezért egy fogszabályzó? Mert arra gondoltam,az esetleg vissza is tolná a fogat a helyére,vagy nem jól gondolom? Illetve ,az íny sem tud ott a két fog között rendesen „kiszorítani”,mert „túl nagy a hely”. Elnézést kérek a hosszú leírás miatt,de előre is nagyon megköszönöm,ha válaszolnak! Üdvözlettel:Tendl Enikő

Válasz

A sínt minimum 4 hónapig érdemes fenntartani. Abban az esetben, ha a fog élő maradt és kellően stabilizálódott, akkor át lehet gondolni a fogszabályozás lehetőségét!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk