A fogorvos válaszol

Bedagadt az arcom

N. Gyöngyi

Tisztelt Doktorúr/nő!
A problémám az lenne hogy egy hete voltam fogfájás miatt fogorvosnál. Gyökérkezelni szerette volna a jobb hátsó alsó fogamat, de nem hatott rendesen az érzéstelenítő. Irt fel nekem antibiotikumot (aktil duo-t) amit szedek viszont 2 napja elkezdett feldagadni az arcom. A fogam nem fáj. Az lenne a kérdésem hogy ez miért lehet? Mivel most 4 napos ünnep van ezért csak ugyeletre tudok csak elmenni de ott nagy valószínűséggel ki akarják húzni amit nem szeretnék. Mit tudok tenni? Nem szeretnék nagyobb bajt ebből.

Köszönettel:

Nyári Gyöngyi

Válasz

Kedves Gyöngyi!

Mindenképpen javaslom fogorvos kolléga felkeresését. A a tény, hogy antibiotikum szedése mellett dagad az arca elég sok mindentől lehet. Okozhatja akár másik fog is azon a területen, de előfordulhat, hogy pusztán a kérdéses fogat kellene rendesen kinyitni és kitisztítani.

Amennyiben nem járul hozzá a fog eltávolításához, természetesen nem fogják azt kihúzni, illetve nyugodjon meg, az ügyelet ma már nem csak a foghúzásról szól.

Üdvözlettel:

Dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk