A fogorvos válaszol

Bedagadt fogíny és/vagy állkapocs

.

Tiszteletem!Lassan másfél hete lesz, hogy elkezdett bedagadni a bal alsó őrlőfoga(i)m alatti ínyrész. Kicsiről indult, majd most már akkora mint egy kisebb dió. Ami meglepő az az hogy nem fáj. Érzékenynek érzékeny, de nem fáj. Kizárólag akkor fáj egy picit amikor valamilyen külső fizikai hatás(nyomás) éri. De ekkor is csak egy 5-10 percig és utána enyhül. A felette lévő fogak elég rossz állapotban vannak(összesen 3), az egyik kétszer már fájt is de ketodex hatására elmúlt. A szóban forgó fájós fog, az íny szintjével egy vonalban van, nagyon kevés látszik ki belőle. Egyenlőre nem kezelem semmivel, mert nem akarok rosszabbat elérni mondjuk egy meleg borogatással. A hideg fagyisdoboz nem bizonyult hatásosnak sajnos. Egyáltalán nem húzódott lejjebb tőle a duzzanat. A duzzanat kicsit lehúzódott az állkapcsomra is és nyomásra érzékeny. Sajnos mivel anyagilag nem állok úgy hogy megtehessem(de már gyűjtögetek), egyenlőre csak tanácsot szeretnék kérni abban, hogy mit tegyek addig amíg fel tudok keresni egy fogorvost. Maga a duzzanat érzésre olyan mintha valamilyen idegen tárgy lenne a számban, és kicsit olyan érzés mint amikor érzéstelenítőt adnak foghúzás előtt.Nagyon köszönöm a segítségüket előre is!István

Válasz

Kérem, feltétlenül keresse fel kezelőorvosát, OEP- finanszírozott szakrendelést vagy Fogászati Központunkat, mert a gyulladásos duzzanat a gyökércsúcs körül zajlódó krónikus gyulladáss áttörését jelzi, nagy valószínűséggel, a lágyszövetekbe!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk