A fogorvos válaszol

Beesett arc

.

Kedves orvosnő/orvosúr!Nekem március óta lett felrakva a fogszabályzóm, amit az eléggé réses fogaim és az előreharapásom miatt rakattam fel. Azóta az arcom napról napra soványabb lett, az ajkaim beestek, az arcsontom rettenetesen prominens lett és az állam eléggé keskenyé vált, nagyon elcsúfitotta az arcomat! Amikor ezeket elpanaszoltam a fogorvosomnak, egyszerűen kiröhögöt és azt mondta, hogy ez nem az ő hibája meg szerinte biztos azért van mert fogytam, pedig nem, sőt híztam március óta. Érdekes hogy előtte szinte semmit se változott az arcom több éven át és amióta felrakta a fogszabályzót, azóta mintha más ember nézne vissza a tükőrből.Nagyon el vagyok keseredve. Az lenne a kérdésem, hogy valahogy orvosolható e ez a probléma?

Válasz

Ahhoz, hogy erről a problémáról nyilatkozni lehessen természetesen látni kellene Önt és a fogait és még a kiindulási mintáját egy régi fényképpel együtt. Általánosságban elmondható, hogy ha zárjuk a réseket azzal kisebb ívre állnak a fogak és az ajkak alátámasztása változni tud. Ez az esetek nagy részében nem látszik, hiszen a lágyrészek „elnyelik” a változást. Ha azonban mégis ez az oka a változásnak, akkor azt kell eldöntenie, hogy funkcionálisan és esztétikai szempontból rendezett fogakat szeretne, vagy a régit visssza a régi profiljával.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk