A fogorvos válaszol

befejezetlen gyökérkezelés

Kedves Doktornő!Augusztusban munkahely és tb hiányában elmentem egy nagyon jó fizetős szájsebészhez, mert nagyon fájt a jobb felső 6-os. Érzéstelenítés kíséretében kiszedte az idegeket, és rakott bele idegölő pasztát, ami mint olvastam kb 1 hétig dolgozik odabent, és kaptam ideiglenes tömést. Azt mondták, hogy menjek vissza kb 4 hét múlva, és megkapom a végleges tömést. Nagyon restellem, de erre nem került sor anyagi gondok miatt, ráadásul az ideiglenes tömés december közepén kiesett. Egy darabig én nyomkodtam bele vattát, csak nagyon kellemetlen volt, és abbahagytam. Most viszont elkezdett elég sürgető lenni a dolog, mert ma elkezdett elég rendesen fájni, és nem tudom mire vélni. Azt hittem valami belement, és mikor kotorásztam benne, elkezdett vérezni. Ön szerint mit lehet tenni ezzel azon kívül, hogy sürgősen visszamegyek a dokihoz, és minek nézek elébe fájdalom terén? Hallottam olyat, hogy az ilyenkor esedékes kitisztítás fájni fog. Véleményét és tanácsait előre is köszönöm.Üdv.

Válasz

Ilyen esetekben a gyökércsatornák felülfertőződnek a szájüregi baktériumokkal, így sokkal nehezebb lesz véglegesen lezárni a fogat, azaz a gyökértömést elkészíteni. Ez azt jelenti, hogy előfordulhat, hogy többször kell gyógyszeres tömést cserélni a gyökércsatornákban. Tudni kell, hogy minden egyes gyökérkezelést követően a fog 3-4 napig akár fájhat is.

A beavatkozásokat ilyenkor ajánlott érzéstelenítésben elvégezni.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk