A fogorvos válaszol

Befelé nőtt fog

Tisztelt Doktor úr/Doktor nő! Azért, fordulok önhöz, mivel az alsó fogsoromnál az egyik fogam befelé nőtt. Ez a fogam azért nőtt befelé nagy valószínűséggel mivel az egyik tejfogam nem esett ki. Ez által elvileg a fogsorom „elcsúszott”. Voltam fogorvosnál ott azt javasolták, hogy a tejfogamat és befelé nőtt fogamat ki kell húzni. Tejfogtól meg is válnék, de ami befelé nőtt fogamhoz nem tudom, hogy ragaszkodjak-e. Reménykedem, hogy a befelé nőtt fogat még helyére lehet hozni, vagyis nem kell kihúzni. Jelenleg 23 éves vagyok, ha ez jelent valamit

Válasz

A tejfogát mindenképpen javasolt eltávolítani, a befelé nőtt kisőrlő fog megtarthatóságát illetően javaslom, kérje ki egy fogszabályozó szakorvos véleményét egy személyes konzultáció, teljeskörű száj- és röntgenvizsgálat kapcsán. Amennyiben a bedőlt kisőrlőt nem lehet fogszabályzással a fogívbe állítani, akkor ennek a rendellenes helyzetű fognak az eltávolítása indokolttá válik, megelőzendő a szomszédos fogak szuvasodását, illetve a szájápolás nehezítettsége miatt esetlegesen fellépő fogágybetegség kialakulását.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk