A fogorvos válaszol

Begyulladt bölcsességfog

Tisztelt Doktor nő / Doktor úr!

24 éves vagyok, a bölcsességfogaim már sok-sok évvel ezelőtt, talán 15 éves koromban kibújtak, de mindegyik csak félig-meddig. Akkoriban a fogorvosom azt mondta, hogy ha nincsenek fájdalmaim, nem zavar akkor nem is kell vele foglalkozni. Soha nem is volt belőle semmi problémám. Most egyik napról a másikra úgy ébredtem, hogy a jobb hátsó bölcsességfogam körül begyulladt az ínyem, eléggé fáj is… elviselhető mértékben, viszont a duzzanat nem nagyon akar lejjebb menni. Azt olvastam, hogy bölcsesség fog gyulladása 2-3 napon belül magától is elmúlik. Azt szeretném kérdezni, hogy számíthatok-e rá, hogy tényleg elmúlik magától vagy fel kéne keresnem egy szakembert ezzel a problémával? A nyirokcsomóim nem gyulladtak be, viszont az arcom elég pufi lett az ínyem körül.
Válaszát előre is köszönöm!

Válasz

Kedves Kérdező!

 

Javaslom, hogy mindenképp keressen fel szakembert, lehetőleg szájsebész szakorvost, az ilyen jellegű panasz és duzzanat tud néha magától enyhülni, de előfordulhat az is, hogy szájzár és komoly gyulladás alakul ki belőle. A gyulladást egy gyógyszeres gézcsíkkal a jelenlegi fázisban viszont általában egyszerűen meg lehet szűntetni. A későbbiekben pedig javasoljuk a fogak eltávolítását is!

 

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk