A fogorvos válaszol

Begyulladt fog miatt a nyakon, az állkapocs alatt keletkezett fájdalmas kemény duzzanat

Tisztelt doktorno!Mult héten elkezdett a hid alatti utolso tarto fogam fajni. Mult hét péntekre kaptam idopontot a fogorvoshoz, ekkorra mar komoly fajdalmaim lettek és elkezdett duzzadni az allkapocs alatt a nyakam, ami végul egy nagy kemény és fajdalmas csomova valt. Az orvos a Zitromax nevu (500 mg azithromycin tartalmu) antibiotikumot irta fel, amit péntek-szombat-vasarnap egy-egy szemet be is vettem. A fogamban a fajdalom csupan mara, ma csutortok van enyhult, eddig marékszamra ettem a fajdalomcsillapitokat, de a nyakamon lévo fajdalmas kemény duzzanat most is ott van. Az orvos megadta egy masik orvos elérhetoségét, mivel gyokérkezelésre az én orvosom nem specializalodott. Az a masik orvos csak hétfon jon vissza szabadsagrol és akkor is nem vagyok biztos benne, hogy azonnal fogadni tud. De ami engem izgat, hogy ez a duzzanat a nyakamon mennyire természetes, el fog-e mulni? Lehetséges-e, hogy gennyes? Sajnos a fogorvosom bar csinalt rontgenképet, de a masik orvos elérhetoségének megadasa, az antibiotikum és fajdalomcsillapito felirasa mellett csupan annyit csinalt, mert visszamentem hozza a szornyu fajdalmaim miatt, hogy megnyitotta a fogat a hid alatt, persze semmit sem segitett. De mivel mara a fajdalom enyhult, sot orak ota nem vettem be fajdalomcsillapitot, most mar csak az a fajdalmas duzzanat aggaszt nagyon a nyakamon. Kérem surgosen valaszoljon, amennyire ez lehetséges. Belgiumban élek és tudni szeretném, hogy mi is van valojaban.

Koszonettel: Kelemen Katalin       

Válasz

A nyakán levő duzzanat nagy valószínűséggel a fogbólkiinduló gyulladás miatt megnagyobbodott nyirokcsomó. A gyulladás lehúzódtával a nyirokcsomó- megnagyobbodásnak is meg kell szünnie!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk