A fogorvos válaszol

Bele lehet halni egy szuvas fogba?

S. Sebestyén

Kedves Doktor Úr/Doktor Nő!

Pár hónapja vettem észre, hogy a felső fogsoromon, a jobb oldalon, az első nagyőrlő fogamon egy kis fekete valami jelent meg, de mivel mindig is sokat adtam a szájhigiéniámra, ezért gondoltam biztosan nem lehet baj belőle, így nem foglalkoztam vele. Mostanra már akkora a mélyedés, hogy egy fülpiszkálót teljesen fel tudok tolni a fogba, valószínűleg szuvasodás és lassan ki is lyukad az a fog. A fog felett az ínyen megjelent egy nagyon fájdalmas csomószerű valami, körülötte lüktető fájdalom akkor is, ha nem eszem. Olvastam, hogy a szuvasodás miatt, ha elér egy bizonyos szakaszt, akkor baktériumok kerülhetnek a véráramba és bele lehet halni. Ez mennyire hiteles információ? Csak mert magándrendelésre nincs pénzem, a TB járulékomat nem fizetem így nem részesülök fogászati ellátásban sehol. A másik kérdés, hogy jó e, ha hidrogén peroxidot teszek egy fülpiszkálóra és azt szoktam belenyomni a fogba, hogy megölje a baktériumokat?

Köszönöm válaszát,
Sebestyén

Válasz

Kedves Sebestyén!

Panaszával mindenképpen fel kell keresnie egy fogorvos kollégát, problémáját csak orvos tudja megoldani.

Az otthoni praktikákkal kérem sürgősen hagyjon fel, nagyobb bajt is tud csinálni vele.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk