A fogorvos válaszol

Beletört egy tű a fogamba

.

Kedves Doktor úr/nő!A fogamba beletörtek egy tűt( a tű túlment a fogamon) gyökérkezelés közben azonban , nikkelre allergiás vagyok és azt szeretném kérdeni, hogy eltávolítható-e a tű a fogam megtartásával? A fogorvosok eddig azt mondták eddig, hogy fertőzés van ott, de egyáltalán nem fáj. Nem lehet hogy a nikkel miatt jobban érzékeny vagyok erre és ha eltávolítanák akkor javulna a helyzet? Nagyon szeretném a fogamat megtartani, de sajnos aki beletörte az nem vállalja fel és rá is tömött gyökértöméssel.Illetve még soha nem húztak ki fogamat így ha húzásra kerül a sor az mennyi ideig fájna és mivel fém allergiás vagyok így ha későbbiekben pótoltatni szeretném hogyan oldható meg? (Olvastam, hogy a pótlás sok esetben fémmel történik.)Válaszát köszönöm.Üdvözlettel:Alexandra

Válasz

A betört gyökértömött műszerdarab eltávolítására kísérletet csak mikroszkópos gyökérkezelés során lehet tenni!

Kérem, keresse fel konzultáció céljából mikroszkópos endodontus kollegáimat konzultáció céljából!

Esettanulmányok

Fogászati kezelések

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket! 

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk