A fogorvos válaszol

Beletört egy tű a fogamba

.

Kedves Doktor úr/nő!A fogamba beletörtek egy tűt( a tű túlment a fogamon) gyökérkezelés közben azonban , nikkelre allergiás vagyok és azt szeretném kérdeni, hogy eltávolítható-e a tű a fogam megtartásával? A fogorvosok eddig azt mondták eddig, hogy fertőzés van ott, de egyáltalán nem fáj. Nem lehet hogy a nikkel miatt jobban érzékeny vagyok erre és ha eltávolítanák akkor javulna a helyzet? Nagyon szeretném a fogamat megtartani, de sajnos aki beletörte az nem vállalja fel és rá is tömött gyökértöméssel.Illetve még soha nem húztak ki fogamat így ha húzásra kerül a sor az mennyi ideig fájna és mivel fém allergiás vagyok így ha későbbiekben pótoltatni szeretném hogyan oldható meg? (Olvastam, hogy a pótlás sok esetben fémmel történik.)Válaszát köszönöm.Üdvözlettel:Alexandra

Válasz

A betört gyökértömött műszerdarab eltávolítására kísérletet csak mikroszkópos gyökérkezelés során lehet tenni!

Kérem, keresse fel konzultáció céljából mikroszkópos endodontus kollegáimat konzultáció céljából!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk