A fogorvos válaszol

Beletőrt fog a gyulladt ínybe

Jó napott kérem segitsen nekem tegnap este voltam a fogorvosnál és be volt gyulladva az ínyem meg a fogam is a fogamnak a fele volt meg kaptam 2 érzéstelenítőt és ki akarta húzni de szét roppant és az alja bennmaradt az ínyemben utána le akarta fejteni az inyem a fogamról de az meg már fájt nem tudom mit csináljak mer ezek után már félek fogorvoshoz menni de muszáj nem tudom mit csinálnának vele félek fájni fog nagyon hozzá teszem hogy fogorvos és szájsebész egyben akinél voltam és az szúrta el a fogam az ínyem nagy része rá dagadt a benne maradt fogamra és nagyon fáj mikór már reménytelenek látta hogy kiszedje elkezdte ki kaparni a fogam közepét az a kérdésem hogy mit tegyek és hogy fájni fog e és mit fognak vele csinálni fontos lenne hogy tudjam hogy megnyugodjak köszönöm

Válasz

Először egy röntgenfelvételt kell készíteni, hogy pontosan milyen mértékben törött bele a fog a csontba. Ezt követően történhet meg a gyökér eltávolítása.

A gyökeret nagy valószínűséggel sebészi feltárásból kell eltávolítani. Ez azt jelenti, hogy metszést kell ejteni az ínyen, esetleg, ha túl mélyen van beletörve a fog a csontba, akkor szükségessé válik csont elvétele is. Természetesen a legminimálisabb szöveteltávolítás a cél! Mindez a teljes érzéstelenség elérését követően történhet meg.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk